Waarom was het hier zo stil in dit blog?

Hoe is het ons de laatste vijf jaar vergaan? Tijd voor een beknopte update :-)!

In 2019 verbleef het gezin van dochter Rosanne (ja, die uit Canada :-)) ruim 9 maanden in ons huis. Zij woonden al die tijd op onze eerste etage, de voormalige B&B. Het was een soort proef van hun om te kijken of zij in Noorwegen zouden kunnen aarden. Zij keerden terug naar Canada en daarna kwam … CORONA. Plotseling was Noorwegen afgesloten van de rest van de wereld. Het hele corona gebeuren was relatief mild hier in dit land met zoveel ruimte. Die twee corona gingen langzaam voorbij. Wij konden lang niet naar Nederland of Canada reizen maar gelukkig ging Noorwegen in 2022 weer helemaal open.

Toen besloten Rosanne, Justin en de drie kleinkinderen definitief naar Noorwegen te verkassen en in augustus 2022 emigreerden zij naar Noorwegen en woonden weer bij ons op de eerste etage. Nu, januari 2024 hebben zij hun eigen huis gekocht in Kviteseid en over enkele weken zullen zij dit betrekken. Bijzonder he?

Je kan alles over hun emigratie naar Noorwegen trouwens beluisteren via onze podcast aflevering 35: https://on.soundcloud.com/F2c6i .

Gelukkig zijn we de afgelopen jaren erg actief geweest op Facebook en zo’n 1500 volgers bekijken iedere twee weken onze updates in de groep Wonen in Noorwegen, waar je natuurlijk gratis lid van kan worden. Kijk er maar eens naar. Ook hebben we aardig wat podcasts gepubliceerd én hebben we veel Nederlanders actief geholpen met hun emigratie naar Noorwegen.

Janneke is inmiddels van baan veranderd en werkt nu voornamelijk in het volwassenonderwijs. Zij leert voornamelijk vluchtelingen de Noorse taal en is daarnaast ook nog werkzaam op de school in Åmot, waar zij o.a. Nederlandse leerlingen helpt met de taal.

Arie is noodgedwongen gestopt (gezondheid) met werken als chef-kok in het Seljord hotel en is thuis druk bezig met het schrijven van een boek over het emigreren naar Noorwegen en wil snel een bedrijfje oprichten.

Kortom: ‘We are back online’ en we gaan weer meer bloggen, de website vernieuwen, de B&B weer opknappen, filmpjes op Youtube zetten, meer podcasts maken en steeds meer Nederlanders helpen die hier willen komen wonen! Leuk dat je ons volgt!!

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste reacties…

  • Ellen on Pro / Contra: “Bedankt voor jullie pro’s en cons. Heel fijn om deze zo duidelijk te mogen lezen. Nu wij zelf heel sterk nadenk om te emigreren naar Noorwegen is alle informatie welkom. We zitten vooral met het feit dat wij een samengesteld gezin zijn en onze kinderen ook nog een andere ouder hebben die hier dan in Nederland woont. Hoe pakken we dat aan. Wat als ze niet mee willen? Wanner we geen samengesteld gezin waren geweest was het een stuk eenvoudiger. Nu is het goed uitleggen wat de voor en nadelen zijn en ze dan laten kiezen. Wederom…..wat als ze niet mee willen……01 juli, 23
  • David on Pro / Contra: ““Het wordt soms pijnlijk duidelijk dat we buitenlanders zijn. Op Janneke’s school denken sommige dommere leerlingen dat wij ‘gelukszoekers’ of misschien wel ‘profiteurs van hun welvaartstaat’ zijn, niet beseffende dat wij het in Nederland financieel gezien goed hadden en dat wij andere redenen hadden om naar Noorwegen te verhuizen. Er bestaat bij een minderheid van de rechtse plattelandse Noorse bevolking een duidelijke afkeer t.o.v. ‘buitenlanders’. Echt pijnlijk om discriminatie aan den lijve te moeten ervaren. Nooit gedacht, maar een pijnlijke realiteit.” Ik heb precies hetzelfde gevoel in Nederland. Ik kom uit Barcelona en ik woon nu 3 jaar in Nederland. Dus dat…25 juni, 23
  • ariebakker@me.com on Pro / Contra: “Ik durf een jaar later bijna niet meer te antwoorden maar ja, wij wonen nog steeds in Kviteseid.27 april, 23
  • ariebakker@me.com on Pro / Contra: “Hei! Bedankt voor je reactie. Ik kan veel herkennen in wat je schrijft, maar we hebben ook de ervaring dat dit (hoe is het mogelijk!) enorm per school kan verschillen. Maar het klopt; op leergebied wordt er minder geëist van de kinderen. Kinderen krijgen hier bijna automatisch een diploma en huiswerk maken of verdieping speelt minder een rol. Andere zaken worden hier ook belangrijk gevonden. Natuur, cultuur, sociale bezigheden hebben hier een belangrijke plek op het rooster. Alles heeft voors- en tegens. Teruggaan is wel een enorme stap vind ik, maar het geeft denk ik aan hoe je er mee worstelt. Sterkte daarmee!27 april, 23
  • ariebakker@me.com on Pro / Contra: “Grinnik, nou, wij vinden de alcohol nog redelijk in prijs in New Brunswick. We zijn met regelmaat bij de N B Liquorstore geweest in Saint John en ‘genoten’ er van de prijzen daar. Maar goed, da’s weer een paar jaar terug. En ja, het brood viel ons daar ook tegen. Vaak zoetig. Maar de benzine is daar in ieder geval goedkoper en ja, de Engelse taal is natuurlijk fijn. Nee, ik snap jullie wel. NB lijkt behoorlijk op Noorwegen. Cultuur, natuur; er zijn aardig wat overeenkomsten. Bedankt voor je reactie en natuurlijk ook voor jullie: geniet daar van het leven!27 april, 23