Winter? No, it's SPRINGTIME !

IMG_2338Wat een prachtig voorjaarsweer vandaag hier in Kviteseid! Zonnig, warm en voor het eerst zonder jas buiten :-).

Zelden zo’n milde winter ervaren in Noorwegen. In Rauland ligt er natuurlijk nog veel sneeuw, maar hier in Kviteseid ligt er niets meer; zingen de vogeltjes en ontluiken de narcissen. Heerlijk, je ruikt de lente gewoon! Volgens mij kun je dit zelfs ‘zien’ aan de foto die ik vanmorgen in onze tuin nam :-).

Vandaag is de derde aflevering van onze podcast geplaatst op soundcloud.com en hopenlijk vanavond beschikbaar op itunes. Je kunt beluisteren waarom een auto hier absoluut noodzakelijk is en je hoort natuurlijk het laatste nieuws uit Noorwegen. Veel luisterplezier en als je itunes gebruikt… please recommend us on itunes :-).

Janneke gaat morgen met ruim 80 collega’s, verdeeld over twee vliegtuigen, uit de gemeente Vinje voor vier dagen naar Nederland. Op jacht naar het hoe en waarom van het succesvolle rekenonderwijs in Nederland. Zij gaan een aantal scholen bezoeken en natuurlijk ook samen genieten van het mooie Nederland :-).

In de volgende podcast komen we terug op dit bezoek aan Nederland.

English

Wow, it’s really Springtime here in Kviteseid in the south of Norway. The first flowers appear, birds are singing and we enjoy sitting in the sun in our garden.

Janneke is travelling to the Netherlands tomorrow, together with 82 colleagues from the schools in the Vinje Kommune. Their goal: study why the Dutch schools are so succesfull in arithmetic (and to understand why Holland is such a great place to be of course :-)).