Verhuizen / Moving

(English summary below as always :-))

De laatste weken zijn we heel druk bezig met ons nieuwe huis. Iedere dag sinds 2 mei rijden we met een volgeladen Toyota de 60 km naar Kviteseid. Het huis in Rauland, waar we nu nog wonen, wordt steeds leger en het huis in Kviteseid begint zich te vullen.

chiel1

 

Chiel heeft ons ook nog een paar dagen met een bezoek vereerd! HElemaal in z’n eentje naar Noorwegen gereden!! Natuurlijk heeft hij hard meegeholpen met de verhuizing van de spullen naar ons nieuwe huis.

 

 

kwiebusziek

Onze kat Kwiebus werd twee weken geleden plots heel ziek. Ze bleek een dubbele ontsteking te hebben in haar bekje, hetgeen vakkundig verholpen werd voor een redelijk bedrag bij de dierenarts een uur rijden verderop.

Ze is nu weer de kwieke Kwiebus als weleer :-).

Gisteren, 21 mei, werden onze spullen uit Nederland thuisgebracht in Kviteseid. Onze spullen hadden anderhalf jaar opgeslagen gestaan bij de broer van Neel in Horst a/d Maas. Tusen takk voor Jo en Henriëtte!! Drent Transport uit Ureterp heeft het allemaal ingeladen in Horst en snel en vakkundig naar Noorwegen gebracht. Zie de onderstaande fotoreportage:

 

 

 

Tussen al het werken genieten we natuurlijk van onze prachtige nieuwe stek. Wat een gigantisch huis!, wat een uitzicht!, wat een mogelijkheden!, wat een geweldige tuin! en dat midden in de Noorse natuur #helemaalhappyinNoorwegen.

We weten nog niet precies wanneer we echt overgaan naar Kviteseid. We hebben nog geen meubels en bed en geen internet. Dat laatste gaat nog weken duren (Noorwegen :-() dus dat is balen en zal betekenen dat we een tijdje uit de lucht zullen zijn binnenkort.

Short summary in English:

At the moment we are still living in Rauland.  The last 3 weeks we transported many goods every day from Rauland to our new house in Kviteseid, 60 Km south from Rauland. On May 21nd all our stuff from the Netherlands was delivered by truck at our new place. What a big moment to have all our goods finally in Norway :-)!

Chiel visited us a couple of days and helped with moving lots of stuff to Kviteseid. Thanks Chiel!!

The moment of moving to Kviteseid is near. But… we have to wait for new IKEA stuff. Also we still don’t have internet for the weeks to come. We are counting the days however :-).

 

0 gedachten over “Verhuizen / Moving

 1. Wat een mooi verhaal weer. Heerlijk je eigen spulletjes uit Nederland gekregen.
  Het nieuwe huis zal wel een hele verandering zijn. Het ziet er allemaal Toppie uit.
  En dan het uitzicht. In een woord geweldig. Wat hebben jullie het daar naar je zin. Ik ben echt blij dat jullie deze droom waar hebben kunnen maken.
  Heel veel geluk samen en ik kijk al uit naar het volgend verhaal.

  Lieve groeten uit Kaatsheuvel,

  Lia xx

 2. Dag Arie en Janneke,
  Prachtige foto’s en een mooi verhaal over jullie nieuwe stap. Heel wat anders dan het jaarlijkse geneuzel over formatieplannen, opdrogende budgetten en komende en gaande collega’s.
  Het goede voor de toekomst toegewenst.
  Liesbeth en Henk

  • Ha Henk en Liesbeth,
   Inderdaad, heel anders! De enige overeenkomst is dat het bij ons qua budget ook een heel gepuzzel is…
   Maar het is heerlijk om plannen te maken en te genieten van elke stap die we doen!

   Groetjes,
   Janneke

 3. Arie en Janneke, wat een prachtige plek hebben jullie daar gevonden!!We hopen het nog eens met eigen ogen te zien!Wie weet Heel veel geluk daar.Jammer dat je niet weet wanneer omroep Brabant jullie opnamen laat zien.Groetjes Gonda en Peter.

 4. Hoi Gonda en Peter,
  Leuk van jullie te horen!! Nee, wij wachten ook gespannen op de uitzenddatum. En… van harte welkom in ons paradijsje jullie saam!