School

Vandaag een kleine update met foto’s van de scholen waar Janneke werkt.

School in Rauland

School in Rauland

School in Åmot

School in Åmot

Vorig jaar is ze begonnen op de school in Rauland. Ook dit jaar is dat haar stek vier dagen in de week. Vakken die ze daar geeft: Duits, wiskunde, gymles en zwemles.

Inmiddels is het leerlingenaantal gehalveerd omdat de leerlingen van Åmotschool hun eigen spiksplinternieuwe gebouw hebben betrokken, inderdaad in Åmot.

Eén dag in de week (en nog een  uur op een andere dag) geeft ze daar Engels en is ICT mentor

Het is een prachtig gebouw met allerlei nieuwe snufjes. Sleutels zijn niet meer nodig, iedereen heeft een kaart. De school wordt verwarmt door aardwarmte, lichten dimmen of branden feller naarmate er minder/meer licht van buiten komt. Ook zonwering (op de foto aan de rechterkant van het gebouw) gaat volledig automatisch.

Natuurlijk hangt het vol met digitale borden, waarbij ze ingezet wordt als mentor voor de teamleden. De eerste workshop m.b.t. digitale borden, ofwel digitale tavler (in het Noors) zit er al op! Erg leuk dat ze weer iets van haar Nederlandse baan terug heeft. Ook de websites en recentelijk de Facebook pagina’s van de scholen zitten in haar takenpakket.

In september, in de aanloop naar de verkiezingen, is de fotonieuwe school op tv geweest. Het onderwerp was: skolemat. In onze oren klinkt het wat oubollig…waarom is het zo belangrijk dat kinderen in zo’n rijk land, goed eten op school geserveerd krijgen? Iedereen heeft toch toegang tot goed en gezond eten? Tegenwoordig wordt skolemat ingezet tegen een nieuwe vijand: de benzinepomp met vetmakende pølser!

In dit filmpje wordt dit verkiezingsonderwep besproken o.a. op de nieuwe school, vanaf 23 min 50 en duurt zo’n 2 minuten. Er is meteen een goed overzicht van de school en de mooie buitenspeeltoestellen, ontworpen door een kunstenaar. Klik hier voor het filmpje: Åmot school op tv vanaf 23min50sec.

Vorige week is de school officieel geopend door de burgemeester, met muziek van de schoolband en toespraken (en dat waren er veel!)

Leerlingen van de school en team

Leerlingen van de school en team

Foto’s van de inrichting:

English

Janneke works at two schools now and has some new tasks she likes very much. A part from the German, English, math, physics and swimming classes she can exploit her hobby by giving workshops because of all the new digital white boards there are 🙂

The new school has been on tv, see link above. (starts at 23 minutes and 50 seconds). It’s a great building with all kinds of technical new things! Even outside on the play ground there are specially designed play sets!

0 gedachten over “School

 1. Fijn om te zien dat jullie het naar jullie zin hebben in Noorwegen. Wat een prachtige school in Amôt. Om je vingers bij af te likken.
  Ik werk momenteel als bouwvakker bij mijn zoon in Challex, vlakbij Geneve. Ik ben er al diverse keren geweest om hem een paar weken te helpen bij het bouwen van zijn huis.

  Groetjes Chris

  • Ha Chris,
   Ja, het is echt een geweldig gebouw!
   Maar jij vermaakt je ook wel zo te lezen! En dan nog wel in Zwisterland, poe hee maar wel leuk!
   Wij hadden bijna een prachtig en heel sfeervol huis gekocht uit 1930, maar er moest flink aan geklust worden (elektra – en dat mag in Noorwegen niet zelf gedaan worden-, isolatie, keuken en badkamer niet aanwezig) Erg leuk als je dat met een groepje kan doen, met zijn tweetjes is dan wel wat weinig…na een hoop gewik en geweeg hebben we het toch niet aangedurfd.

   Groetjes en Grützli!
   Janneke

 2. Hee bouwvakker!
  Ook goed bezig dus en ook lekker in het buitenland 🙂
  Groetjes terug hoor en succes met het klussen!