Visite!

(English summary below)

Ik zie dat ik al een paar weken niet echt heb geüpdatet! Tijd om even iets te schrijven over de laatste zomerweken in Rauland. Ja, het is ditmaal geschreven in de ik-vorm, want Janneke is nog in Canada :-). Laat ik even teruggaan naar begin juli:

Wij hebben toen heerlijke warme en zonnige weken gehad in Rauland. Heel voorzichtig begon het pas gezaaide gras zich te vertonen. Da’s een fijn gezicht na de afgelopen maanden waarin alles rondom ons huis ongeëvenaard op de schop lag. Ook onze groentetuin kreeg nu eindelijk vorm.

Voordat Janneke eind juli vertrok naar Canada om Rosanne, Koden en Justin te bezoeken, hebben wij aardig wat Nederlanders over de vloer gehad. Gezellig!
De eersten die langskwamen waren Bart en Martje. Bart was zowel van mij als van Janneke een oud-collega. Zij maakten een rondreis in Noorwegen en verbleven in Røldal, niet zo ver van ons. We hebben lekker bijgekletst en “bijgepilst” :-).

foto 1Het gezin van Kath (net als wij ook ‘Nedernoren’) kwam bij ons langs. We waren gezellig aan het barbecue-en toen onverwacht ook Jan en Madeleine van de Werken (oud Sleeuwijkers en al een flink aantal jaren Nedernoren) langs kwamen. Zij konden meteen aanschuiven en we hebben lekker gekletst over Sleeuwijk en natuurlijk over het wonen in Noorwegen.

foto 2Na de BBQ besloten we allemaal een stukje bij het meer te gaan wandelen. De kinderen hadden het perfect naar hun zin bij het water. Madeleine gleed echter uit en brak daarbij, zo bleek later, haar enkel. Gelukkig konden we haar met de auto weer ‘boven’ brengen. Succes met je voet, Madeleine!

Foto's bij Janneke & Arie 002
Een paar dagen later kwam oud-collega Eugenie met haar gezin langs. Zij maakten een rondreis door Noorwegen. Het was een gezellig weerzien en een leuke kennismaking met Marcel en de kinderen. We hebben gewandeld, aan het meer gezeten en de gekanood. Het was ook nu lekker weer en dus konden we weer…. barbecueën!

kano2Foto's bij Janneke & Arie 055Foto's bij Janneke & Arie 069Met het vertrek van Janneke naar Canada brak hier direct het slechte weer aan. Veel regen, storm, onweer en temperaturen overdag van soms een schamele10 graden. Brrrr.

Onze kat Kwiebus baalt van de regen

Onze kat Kwiebus baalt van de regen

Ik kon gelukkig veel werken in het hotel en had het, immers niet om een praatje verlegen, naar mijn zin met de vele hotelgasten uit Amerika, Duitsland, Zwitserland en natuurlijk Nederland. Iedere avond kwam ik, doodmoe maar voldaan, ’s avonds laat weer thuis om nog even te kunnen skypen met Janneke so far away. Zo kon ik ook af en toe lekker met Koden en de rest kletsen en was ik er toch “een beetje bij” :-).

Rest mij nog hier een link te plaatsen naar een prachtig kort filmpje van onze omgeving. Een filmploeg is al weken bezig met opnames in dit deel van Telemark. Bekijk dit filmpje maar eens op Vimeo: Jakten på Hyttedrømmen.

Groetjes allemaal!

English summary
Now Janneke is visiting Rosanne, Koden and Justin in Canada (July 23th – August 11th), it’s time for me to update our blog. Let’s start by telling you that we had many Dutch visitors in Rauland. Some old-colleagues visited us, as well as other Dutchmen whom are also living in Norway. As the weather was perfect in July, we could BBQ every time!

It was so nice to talk ‘Dutch’ with each other 🙂 and to share stories. We even met some Dutchmen who, like us, used to live in Sleeuwijk!

With the departure of Janneke to Canada came an end to the beautiful weather. Lots of rain, storms, thunderstorms and daytime temperatures of sometimes a mere 10 degrees Celsius or 50F. Brrrr.

I could work a lot at the hotel and was enjoying myself talking to the many guests from America, Germany, Switzerland and of course the Netherlands. Every night I was tired but satisfied and returned home late at night to skype with Jannekeso far away’. I could also occasionally talk with Koden and the rest of the family. It felt sometimes as if I was there 🙂 Great!!

I like to post a beautiful short movie of our surroundings. A film crew was busy for weeks in this part of our province Telemark to make a movie about realizing your dreams on finding a perfect place on earth. Watch this video but once on Vimeo: Jakten Hyttedrømmen.

Greetings to you all!