Zomervakantie en topdrukte / Sommervacation and very busy

Zoals verwacht, leven we hier deze weken met een groot contrast: Arie werkt zich drie slagen in de rondte en Janneke heeft na haar hectische eerste Noorse schooljaar heerlijk rust. Gelukkig konden we samen nog even snel Nederland aan doen eind juni!

We hebben in een flink tempo heel veel mensen bezocht, soms met een flitsbezoekje en soms wat uitgebreider. Een korte opsomming: Met René en Lia hebben we Maarssen verkend en natuurlijk een terrasje gepakt. In Sleeuwijk heerlijk geluncht bij Karin in theetuin Binnen & Buiten en koffie gedronken bij de collega’s van de Verschoorschool. Alie heeft Janneke weer een knipbeurt gegeven, thanks! Bij Fokke en Mirjam hebben we heerlijk van de paar warme dagen genoten in hun tuin. De kids Chiel, welmoed en Fons in een lunch- of dinerflitsbezoekje gebracht. Oom Mark en tante Diny waren 50 jaar getrouwd en vierden dat in Fluitenberg. Het was erg feestelijk en we hebben heerlijk bijgekletst met iedereen die er was! Trudy en Fenja waren allebei jarig en hadden we al een paar jaar niet meer ‘live’ gezien. Dat werd een spontaan verrassingsbezoekje, erg leuk om deze meiden weer te zien! Fam. Poelakker  was ook zo’n spontaan bezoekje, waar we heerlijk in de tuin hebben genoten van koffie/thee en een goede gesprekken. Een heerlijke avond hadden we bij Jan en Margreeth, gezellig met zijn vieren bijgekletst. Nieuwe wereldburger Juléan hebben we bewonderd in huize de Rooij-Bhagwandin, wat een dotje! Bezoekje gebracht aan Helene, Corrie en beider echtgenoten. Fijn om weer even bij te praten! De BBQ van ’t Zilverlicht was gezellig! Dank allemaal voor jullie gastvrijheid! Wat is het toch heerlijk om niet naar woorden te hoeven zoeken in het Nederlands! Je realiseert je ineens hoe vermoeiend het praten in de Noorse taal nog toch is, zeker als wat diepgang in een gesprek komt…

Antwerpen stond ook nog op ons programma. Toen we in Sleeuwijk woonden ‘deden’ we vaak een weekendje België. Het weer speelde goed mee, de biertjes smaakten goed en wat was het heerlijk die zachte taal weer om ons heen te horen! Het MAS is een aanrader voor iedereen die naar Antwerpen gaat, wat een mooi museum en wat een mooi gebouw met dito uitzichten!

English:

Arie is working very hard in the hotel, Janneke is enjoying her vacation. We had a short break and left for the NL where we met a lot of friends, collegues and family! See pics.

We also went for a short trip to Antwerp (Belgium) where we enjoyed the sun, the good beer and the atmosphere! See pics.