Hoteldebotel / Working at the hotel

In the kitchenArie heeft zijn eerste volle werkweek er op zitten in het Rauland Høgfjellhotell. En wat voor een week! De eerste dagen werd hij getraind in het ‘opdekken’ en bedienen in het restaurant en de overige dagen heeft hij gewerkt in de keuken. Dat laatste vond hij bijzonder gaaf. Het is keihard werken, zeker dit laatste weekend waar op vrijdag en zaterdag telkens driehonderd gasten aanwezig waren. Met z’n vieren in de keuken alle maaltijden verzorgen is dan constant gaan; zo’n 11 uur (exclusief een kleine pauze) aan een stuk door. Een en ander is lichamelijk best pittig! Uiteindelijk leverde dit deze week volgens de prikklok 55 klokuren op.

Fijn te kunnen schrijven dat er veel leuke collega’s zijn. Er werken niet alleen Noren, maar ook veel buitenlanders van divers pluimage. De voertaal is dan ook voornamelijk Engels, maar gelukkig valt er af en toe ook een woordje Noors te “snakkeren”. De werksfeer is heel goed.

Photo2 In april en mei sluit helaas het hotel (off-season) om op 1 juni weer open te gaan voor een lange en drukke zomerperiode tot eind augustus.

Arie loves his new job
Arie really enjoys working at the Rauland Høgfjellhotel. In the first week he worked 55 hours, excluding breaks, both in the restaurant and in the kitchen. It’s a tough job and you just cannot relax one moment. Last weekend the hotel had 300 guest and was serving spectacular dinners! Everybody was working hard and well together as a great team. So, physically it is an exhausting challenge, but Arie is very motivated to make it a long-lasting success.

In April and May the hotel will close as it is off-season over here. The snow is gone by then and we have to wait until summer arrives in June. Then the hotel re-opens for a new busy summer season.

0 gedachten over “Hoteldebotel / Working at the hotel

 1. Mij eerste reactie: Que? What! No, he,s from Barcelona. 🙂 Maar dat lijkt me inderdaad wel erg zwaar, Arie. Zoveel lichamelijk werk zal wel ff wennen zijn! Petje af, hoor Arie! Ik hoop dat je het leuk blijft vinden. Maar dan heb je dus 2 maanden weer geen werk en kun je in de zomer daar wel weer aan de slag? Groeten uit Maarssen!

  • Ha die Rene,
   collectieve arbeids overeenkomst wordt door Google Translate vertaald als: tariffavtale. Dat betekent volgens mij dat je gewoon krijgt wat je verdient :-). En ja, het is echt zwaar werk, ben gebroken als ik thuiskom, maar m’n lichaam gaat er wel heel langzaam aan wennen. Komende twee dagen weer om 7:00 uur beginnen. Heerlijk!

 2. Zo 55uur, mag dit wel van je CAO 😉 Echt top dat je iets gevonden hebt wat echt bij je past.

  • collectieve arbeids overeenkomst wordt door Google Translate vertaald als: tariffavtale. Dat betekent volgens mij dat je gewoon krijgt wat je verdient 🙂 . En ja, het is echt zwaar werk, ben gebroken als ik thuiskom, maar m’n lichaam gaat er wel heel langzaam aan wennen. Komende twee dagen weer om 7:00 uur beginnen. Heerlijk!

 3. Een mooie actiefoto Arie. Dat zijn nog eens werkweken! En het onderwijspersoneel in Nederland maar denken dat ze zo hard moeten werken.
  Ik hoop dat je het naar je zin hebt en dat je in juni weer terug aan de slag kunt.
  Groetjes Chris

  • Grinnik, dank je Chris, voor je reactie. Het is buffelen, maar geweldig leuk werk. En ik weet eigenlijk al zeker dat ik in juni weer aan de slag kan. Dan ga ik o.a. (als alles volgens plan verloopt) ook aan de receptie werken.

 4. Wat leuk om te lezen. Veel succes. Het zal straks, als je alles wat meer gewend bent, minder zwaar zijn.

  • Yep, daar geloof ik ook helemaal in. Ik herstel in ieder geval steeds sneller. TUSEN TAKK!