Moving on…

(as always there’s an English summary below)

Terwijl Janneke zich een slag in de rondte werkt met rapportages en falende frontersystemen op school, heeft Arie vandaag een heel prettig gesprek gehad in het ziekenhuis van Åmot. vinje helsesenteretHij leerde al snel dat de vacature van keukenhulp alleen voor interne mensen was, maar… omdat niemand gereageerd had, mag hij de volgende twee weken meedoen in de externe ronde. Leuk te horen dat men al intern gepraat had over zijn solliciatie en hij mogelijk (ook) als invalkracht op de afdeling voor mensen met ‘special needs’ kan bijspringen. Over een paar weken weet Arie meer. Hij heeft er zin in!

Verder is het hier nog 100% winter. ’s Nachts vriest het meer dan 20 graden en overdag komt het kwik niet boven de -10. Af en toe hebben we twinkelende sneeuw, je weet wel, die sneeuw die zo glinstert :-). Morgen lekker skiën bij Vierli en zondag gaan we andere ‘Nedernoren’ bezoeken op een nieuwsjaarsborrel in Vradål, wat op een uurtje rijden van Rauland ligt. Gezellig!

English
While Janneke is battling around with her reports and failing Fronter systems at school, Arie has had today a very pleasant conversation in the hospital of Åmot (Vinje helsesenteret). He soon learned that the job of kitchen help was only published for people who already worked in the community, but … because no one had responded yet, he may participate in the public application in the following weeks. Nice to hear that they had already talked about his application and he may (also) become a temporary worker at the department for people with ‘special needs’. In a few weeks Arie knows more. He’s excited!

Furthermore, it is still 100% Winter. At night it freezes over 20 degrees Celsius/colder then -4 F and during the day the temperature doesn’t rise above -10 degrees Celsius/14 degrees F. Occasionally we have some beautiful twinkling snow :-). Tomorrow we go skiing at Vierli and Sunday we go to meet some other Dutch people who moved to Norway. They live in Vradal, which is an hours drive away from Rauland.