Belasting kantoor / the Tax office

Deze week bezocht Arie het belastingkantoor in Skien om zich te registreren. Je hebt in Noorwegen een persoons- annex belastingnummer nodig om legaal te verblijven. Het was daar die ochtend stervensdruk. Met 24 wachtenden voor zich wachtte Arie geduldig af. Gelukkig werd in het gesprek aldaar duidelijk dat, na overhandiging van de paspoorten en diverse stukken, ook Arie over een aantal weken een nummer toegestuurd zal krijgen. En dan… valt ook Arie onder het gezondheidssysteem. Tot dan nog even in Nederland verzekerd blijven dus.

belasting

Arie heeft ook een sollicitatie de deur uitgedaan naar keukenhulp in een ziekenhuis in Åmot voor twee dagen. Hij heeft er zin in! Duimen dus maar!

Ondertussen blijft het prachtig wit winterweer in Noorwegen. Bar koud, maar buiten is het genieten!

English

Arie visited the tax office in the town of Skien this week. With 24 people in front of him, he had to wait a long time, but finally he was registered. In a couple of week he will get a personal (tax-) number. Then he will be a true Norwegian citizen AND he will be insured by the Norwegian health system.

Arie also sent out an application letterto become an assistent in the kitchen in the hospital in Åmot, a place nearby. It’s only for two days a week, but very interesting! Fingers crossed!

Meanwhile the wetter is great in Norway: beautiful sunny days but… very cold!

 

0 gedachten over “Belasting kantoor / the Tax office

  1. Hé Arie en Janneke, er is progressie bij jullie, al gaat het langzaamaan. We zullen zeker duimen voor Arie. Daar heb ik, Helène, momenteel alle tijd voor!
    Afgelopen vrijdag zijn we naar een uitvoering van het Zuidelijk Toneel geweest. Een opvoering van Peer Gynt van Henrik Ibsen. Teja deed mee als figurant. We werden gevoelsmatig helemaal meegenomen naar onder andere het hoge noorden. En dachten daarbij uiteraard ook aan jullie.
    Arie, veel succes bij je sollicitatie. We zijn benieuwd of dat het wordt.
    Ad en Helène