Huis leeg, auto verkocht… / An empty house :-(

Afgelopen weekend zijn we teruggegaan naar Nederland. We moesten ons huis leegruimen, de inboedel opslaan en de auto verkopen. Om een lang verhaal kort te maken: het is allemaal gelukt!

Arie arriveerde donderdagavond in Sleeuwijk en begon direct met inpakken. Vrijdag kwam Janneke aan op Schiphol en samen zijn we naar Sleeuwijk gereden, waar de kinderen al klaar stonden om te helpen met inpakken en sjouwen. Och och, wat staat er dan nog veel in zo’n huis! Heel veel rotzooi hebben Nol en Arie zaterdagochtend naar de stort gebracht en werd ook de auto verkocht aan de dealer in Waalwijk. Helaas, voor te weinig geld natuurlijk :-(.

De hele dag heeft iedereen hartstikke fijn geholpen met sjouwen en schoonmaken.
Aan het eind van de zaterdagmiddag kwam René met de vrachtwagen. Al onze huisraad werd met vereende krachten in twee uur ingeladen. Toen de klep gesloten werd, de meterstanden waren opgenomen en de sleutels verzameld werden, trakteerden we iedereen op een ‘Chineesje’.

Zondag reden we met de vrachtwagen naar Horst in Limburg. Daar hebben we alles weer uit de vrachtwagen gehaald en opgeslagen in een grote schuur. Immers, in Rauland hebben we er geen plek voor.

Zondagmiddag brachten we de ‘kav’ terug en die nacht logeerden we bij Lia en René. Wat sliepen we daar lekker! In een miezerig regentje verlieten we maandagochtend in stijl Maarssen richting Schiphol: in een dikke Volvo :-).

Maandagmiddag arriveerden we weer in Rauland. Helaas slipten we vlak bij huis de bocht uit (sneeuw en slechte remmen) en knalden we op de vangrail. Schade aan de Honda dus, maar wij mankeren gelukkig niets.

Dag Nederland en iedereen bedankt voor alle hulp!

English

Last weekend we went back to our house in Sleeuwijk, the Netherlands. Arie by car and Janneke by airplane. We cleaned the house, sold our Dutch car and loaded all our furniture etc. in a truck. Thanks to the help of our family and friends of course!

Sunday morning we drove to a small place called Horst where we off-loaded the truck and we placed our furniture in a temporarely storage. Now our house was empty, we slept Sunday night at Lia & René’s place in Maarssen. Monday morning we took a cab to to Schiphol Airport and we took the airplane to Sandefjord/Norway: back home!

Sorry to say we crashed the car on our way home that Monday night.The snow and bad brakes caused the accident I guess. Well, we are OK, but the car has some damage :-(.