Een 'nieuwe' auto / A 'new' car

Afgelopen vrijdag heeft Janneke onze eerste Noorse auto gekocht. In Drammen, zo’n drie uur rijden vanaf ons huis, vonden bij een zekere Bร˜N de HARE een Honda CRV, 4×4 benzine van 1999. Hij reed prima, al bleven er wat lampjes van het ABS en motormanagement vrolijk branden. Pas volgende week staat hij in Rauland, want eerst moeten de kentekenplaten, de belasting en de verzekering geregeld worden. Wij zijn Ingerid’s broer Olav veel dank verschuldigd voor alle hulp en tijd! Tusen takk Olav! Oh ja, en we moeten snel lid worden van de NAF, de Noorse ANWB.

Arie keert morgen weer terug naar Nederland. Vertrek vanaf Sandefjord Torp naar Schiphol. Dinsdag neemt Arie afscheid van zijn school, Het Zilverlicht of nog beter bekend als de Dr. Hordijkschool in Waalwijk, waar hij tien jaar gewerkt heeft. Arie is wel een beetje treurig ๐Ÿ™

Grappig: we lazen vandaag in de lokale krant dat de eerste computergestuurde melkmachine hier zijn intrede gaat doen. Dat lijkt alsof we in een achterlijk gebied leven, maar niets is minder waar; hier hebben we alleen maar kleine boerderijtjes, waar alles nog ambachtelijk gaat.

English summary
Yesterday Janneke bought our first car in Norway; a Honda CRV from 1999. Yep, it’s old but affordable as prices of 2nd hand cars are very high here in Norway. We will get the car the next week. Many thanks to Olav for helping us!

Arie will return tomorrow by plane from yet another weekend in Rauland. Tuesday Arie will have his farewell party at the school he will leave after being a principal for ten years. ๐Ÿ™

We read in a local newspaper: in our province Telemark the first computer controlled milking machine for cows is installed. Sounds like this place is many years back in time, but no: we have only small artisan farms here in Telemark county!

0 gedachten over “Een 'nieuwe' auto / A 'new' car

 1. Super!!!!

  IK wou ff bellen maar jullie zijn wrsch lekker uit eten!

  Veel plezier,

  X Fokke

 2. Ha, mensen! Arie, veel sterkte de komende week! Janneke veel plezier met je automobiel! heel veel groeten uit Maarssen, ook van Henk en Annelotte!

 3. He Arie, snap ik hoor, toch wel een beetje om sentimenteel van te worden he?
  Wil je een groots feest, of niet en ontkom je er niet aan?
  Ik elk geval sterkte met deze noodzakelijke stappen om weer verder vooruit te kunnen.
  En Janneke, succes met je karretje: als de remmen het maar doen!
  Ik zal ‘m waarschijnlijk spoedig zien……………….
  L grts beiden,
  10

  • Ha Tien, remmen werken! Ik heb ‘m vandaag (20-9) pas echt in mijn bezit gekregen, wat een rijkdom en wat wordt mijn wereld weer ‘normaal’ lekker groot zo…