Bijna weekend / Almost weekend

English Summary below

Vanmorgen moest ik vol aan in de remmen voor een overstekende rode eekhoorn. Later op de dag landde er een helikopter naast het lokaal waarin ik les gaf…

Bovenstaande zaken zijn niet alledaags, maar nog elke dag gebeuren hier nog onverwachte dingen voor mij. Niet zo spectaculair als hierboven, maar ze zorgen er wel voor dat je merkt dat je nog geen routinier bent! Het kost veel energie…
Het is bijna weekend. Morgen gaan we met z’n allen alweer op een studiedag! Het is de derde dit pas gestarte schooljaar! Voorafgaand aan deze dag moesten we een boek (zie foto) van Kåre Kverndokken lezen. Hij zal zelf deze dag leiden. Het is een interessant boek, over leesonderwijs. Begrijpend lezen, voorspellend lezen, samenvattingen maken, hoe je dat kan leren en op een leuke, verantwoorde manier kan aanbieden, het staat er allemaal in. Naast theorie staat het boordevol praktische voorbeelden voor elke leeftijdsgroep van 6 tot 16 jaar. Zou ook goed gebruikt kunnen worden in Nederland! Ik ben benieuwd naar morgen!

101 manieren om met lees(huis)werk om te gaan
Kåre Kverndokken

Verder ben ik naarstig op zoek naar een auto, om beter mobiel te zijn hier. Gelukkig helpt Olav, de broer van Ingerid mij enorm. Waarschijnlijk heb ik morgenavond ‘beet’! En….straks komt kjæreste min!

This morning I bumped into a squirrel with my bycicle. Later this day a helicopter landed just outside ,y classroom window…
These things happen and so are a million other things, less impressive but to me alot of it is unexpected and therefor energy consuming!

Tomorrow we have a third day of study with all Vinje collegues about reading and understanding in education by Kåre Kverndokken. We got some home work to do: reading his book 🙂  I’m looking forward to this day!

Maybe tomorrow I’ll be the owner of a Norwegian car, thanks to Olav! Ingerid’s brother is helping me a lot! And….later this evening comes kjæreste min!