Eerste werkdag / First day on the new job

English Summary below

Daar was ie dan, de spannende dag voor Janneke. Voor de zekerheid ging het dikke  woordenboek mee in de tas… een start met 32 nieuwe gezichten en even zoveel nieuwe moeilijke namen. Gezamenlijk werden de huisregels doorgenomen, hebben we vergaderd en geluncht. Het eerste certificaat is al op zak 🙂 : levensreddend handelen, inclusief gebruik van een defibrillator die, jawel….Noors praat!

De taal was pittig natuurlijk. wij hebben Bokmål geleerd, maar er wordt hier Nynorsk gepraat en dat dan weer met een dialect…Gelukkig kan ik gewoon Bokmål blijven praten, iedereen verstaat dat (zal het Nynorsk gaandeweg wel overnemen). Er is hier in de buurt zelfs geen mogelijkheid om Nynorsk te leren, alleen Bokmål! Oh ja…het dikke woordenboek is in de tas gebleven!

Wat is het fijn om kaartjes, emails, reacties op dit blog of sms-jes te krijgen! Nooit gedacht dat dit zo belangrijk zou zijn, maar het is echt iets om naar uit te kijken, dankjewel allemaal!!!

kaartjes

This was an exciting day for Janneke: the first day on this job. To be on the save side, she took with her a big dictionary. No students today, but 32 new teachers with difficult names. We had a meeting, lunch and did a course in life saving, with a Norwegian speaking defibrillator. So, she got her first Norwegian certificate 🙂

The language itself was something different. We studied Bokmål, but people here use Nynorsk with a dialect added to it! Janneke speaks Bokmål, everybody understands that. In these surroundings there is no possibility to take a course in Nynorsk, there is in Bokmål only…isn’t that strange? The dictionary…stayed in the bag all day!

Thank you all for the postcards, emails, reactions on this blog, and text messages! Never thought this would be so great to look forward to!!!

0 gedachten over “Eerste werkdag / First day on the new job

  1. Goed gedaan meissie!
    Heb wel aan je gedacht; blij dat ik -nog- niet hoef…………

  2. Ha, Janneke! Fijn dat de eerste dag er op zit, zondre problemen. Groeten uit Maarssen!