Wat is er te doen in rauland / What to do in Rauland

English Summary below

Laten we beginnen met de dagelijkse boodschappen… In Sleeuwijk hadden we Albert Heijn letterlijk om de hoek en hoewel we nu veel landelijker wonen, doen we de boodschappen nog steeds vlakbij, slechts 5 fietsminuten (wel helling af!) Onze nieuwe Albert Heijn heet Spar. Er is een postkantoor, spaarbank, nog een supermarkt een sportwinkel en zelfs een Noorse variant van Annemieke Bloem & Trend!

Albert Heijn, Sleeuwijk

Spar, Rauland

Zo vanzelfsprekend we dit vonden in Sleeuwijk, zo bijzonder vinden we het hier. Waarom? Bedenk dat de gemeente Vinje waarin we wonen de grootte heeft van de provincie Utrecht, maar slechts 3500 inwoners telt, ongeveer het aantal inwoners van Sleeuwijk!

Verder kent Rauland een kerk, een kunst academie, Dyre Vaa museum, een klein openlucht museum, last but not least Sondov kunstforening waar een keur aan wisselende tentoonstellingen met Noorse kunst te bekijken is. En dan heb ik het nog niet eens gehad over het rijke verenigingsleven hier van fitness tot fotografie!

… en de wandelmogelijkheden…en vissen…en kayakken…en…

Kerkje van Rauland

Kerkhof

Telemarkstunet waar diverse activiteiten zijn ’s zomers

Let’s start with some shopping. Back in Sleeuwijk we had a shopping centre practically around the corner. Here in Rauland we almost have the same within 5 min. cycling distance.

This really is something special, considering Vinje municipality is ca 1500 km² with only some 3500 people living in this large space (only that is almost surreal to us Dutchies…)

Rauland has also a church next to lake Totak, a high school in culture & art, Sondov with every half year a new exhibistion of Norwegian artists. There are also various clubs and associations. On the pics above: church, church yard, Telemarkstunet in summertime with live folkmusic and crafts.