Beetje gefrustreerd / Frustrated!

(English summary below)

Belastingkantoor in Skien

Vandaag reden we naar het stadje Skien in het zuiden van Telemarken. Gisteren hadden we op het gemeentehuis gehoord dat we ons eerst moesten melden bij het centrale belastingkantoor in Skien. Na twee en een half uur rijden bereikten we het belastingkantoor. Daar vertelde de dame achter het loket dat Janneke toch eerst naar het politiebureau moest om zich te registreren!

Politiebureau in Skien

Het politiebureau bleek op slechts een paar minuten afstand lopen. We moesten lang wachten voor we geholpen werden. Nou geholpen… we kregen te horen dat er op woensdag geen immigratie-ambtenaar aanwezig was. Niemand kon ons vandaag helpen en we moeten morgen weer terug komen! GRRRR….

We reden de twee en half uur weer onverrichter zake terug. Onderweg kochten we wat spulletjes bij een door Nederlanders gerunde supermarkt. Hij moest lachen toen hij onze ontmoeting met de Noorse ambtenarij had aangehoord: “Welkom in Noorwegen!

English summary

The tax office in Skien

We learned yesterday that we had to go to the central tax office in the city of Skien. A 2.5 hour trip by car. At the tax office we learned that Janneke had to register first at the policestation in Skien.

We walked to the policestation, waited a long time and then a police-officer said “there is no immigration officer available on a Wednesday. You have to come back tomorrow!”

So, we had to drive back empty-handed another 2.5 hours to Rauland 🙁