Inpakken / Time to pack

(English summary below)

Het is zaterdagavond. Rosanne’s trouwdag trouwens :-). Een warme regen daalt neer in de tuin. We zitten onder ons afdak van het tuinhuis en denken na over komende maandag… We vertrekken dan naar Noorwegen en Janneke moet van alles en nog wat meenemen, maar de auto kan lang niet alles meenemen. Moeilijk, moeilijk… Janneke heeft veel spullen vandaag afgevoerd of ‘afgeschreven’, met andere woorden; dat gaat t.z.t. naar de stort. Keuzes maken is niet makkelijk, zeker niet als het om oude, persoonlijke spullen gaat :-(.

We hebben veel mensen vrijdag een kaartje gestuurd over onze emigratie naar Noorwegen maar natuurlijk bleek dat we er lang niet genoeg besteld hadden. Uiteindelijk heeft Janneke vandaag veel mensen per email of Facebook aangeschreven.

Neel kwam vandaag nog even langs. “Nu kan het nog…”, zei ze :–).

Morgen gaan we de spullen inpakken en beslissen wat echt mee moet. Laatste dag morgen hier voor Janneke. Vreemd hoor, alsof we het ons nog niet helemaal beseffen. Janneke heeft zich inmiddels uitgeschreven bij de gemeente Werkendam per 13-08. Zo hebben we tijd om de inschrijving in Noorwegen (en de verzekeringen, bankrekening, belastingdienst, gezondheidszorg, etc.) te regelen daar.

Arie is van plan ergens in september met een bestelbus de meest noodzakelijke (of onmisbare) spullen te vervoeren naar Rauland. Er is in Rauland echter eigenlijk geen ruimte meer in ons huisje. De rest, meubels, dozen, spullen, strijkplank, koffiezetter, boeken, media, eigenlijk duizenden dingen kunnen dan voorlopig in Sleeuwijk blijven tot het moment dat OF wij het huis verkocht hebben (dan moet alles in de opslag) OF dat wij een groter huis gevonden hebben in Noorwegen (dan moet alles overgebracht worden).

We hebben ook nog gaaf nieuws: Fons gaat ons huis in Sleeuwijk huren in de periode dat het te koop staat. Dat is niet alleen voor ons fijn en vertrouwd, maar ook super voor Fons zelf! Per ongeveer 1 oktober zal hij het huis gaan bewonen :–).

English Summary

It’s almost time to leave for Norway. Tomorrow we will pack the Nissan. Janneke has decided today what will be absolutely important to take with her to Rauland, as she will stay there permanently. It’s such a strange feeling, we hardly seem to realize that we are really leaving our place, our neighborhood, our family and friends, our jobs in the Netherlands. Isn’t that weird?

Good news: Fons will rent our place during the time we put it on the market for sale. That’s awesome, because then the house will be occupied and maintained by our own Fons! We know it is exiting for him as well to start living on his own this way. Everybody happy!!