Opruimen #1 / Cleaning up the place #1

(English summary below)

Inmiddels hebben we zo’n 32 kratten met papier, tijdschriften en boeken naar de stort gebracht. Ook veel oude of nutteloze elektrische apparaten zijn afgevoerd. En als je dan in het huis rondloopt, merk je er niets van :-(. Verder hebben Janneke en Nol hard gewerkt aan het klussen in ons huis “om het aantrekkelijker te maken voor de koper”. De makelaar komt trouwens aanstaande maandag om alles in gang te zetten.

Op diverse websites hebben we bekeken wat er allemaal moet gebeuren (formulieren, stempels, documenten) om t.z.t. de spullen te verhuizen naar Noorwegen. Hoop gedoe in ieder geval. Je kunt natuurlijk alles laten doen, maar dat kost behoorlijk veel geld.

Ons verhuisberichtje

Zo’n zestig organisaties zijn inmiddels van onze aanstaande verhuizing ingelicht en we hebben een aantal verhuiskaartjes laten drukken.

Om Kwiebus, onze kat, te kunnen verhuizen hebben we een goedgekeurde box gekocht, waarmee zij straks in het vliegtuig kan. Zeer luxe en belachelijk groot voor zo’n scharminkel, meer regels zijn nu eenmaal regels.

Ook zijn we aanbeland bij marktplaats.nl: http://link.marktplaats.nl/579699999
en http://link.marktplaats.nl/579678385. Je mag reageren 🙂

Ook staat de C3 Pluriel (cabrio!) te koop! Elk bod vanaf 4500 euro nemen we serieus!

Maandag 30 juli vertrekken we naar Noorwegen. Janneke blijft daar achter (en is dus feitelijk geëmigreerd!!) en Arie vertrekt 7 augustus weer terug naar Sleeuwijk.

English Summary

We are busy with cleaning up our house! A lot of items have been dropped at the waste dump. We are trying to find out how difficult it will be to move our home contents to Norway later. At first glance… a lot of paper work that needs to be filled in for the customs. Well, we will see if we hire a mover or do it ourselfs. We also bought a travel box for Kwiebus, our cat. She will love it 🙁 NOT!

Anyone interested in a Dutch car? Janneke sells her Citroen C3 Cabrio 🙂

Monday July 30th we leave for Norway. Janneke will stay there (yep, she will be emigrated then!) Arie returns August 7th back to Sleeuwijk, the Netherlands.

0 gedachten over “Opruimen #1 / Cleaning up the place #1

  1. Dit doet ons denken aan onze emigratie naar Canada, wij hebben toen al onze goede meubels in kratten meegenomen, want 33 jaar terug waren de meubels hier in Canada afschuwelijk om het maar zo zachtjes uit te drukken, nu is het helemaal veranderd en hebben we na 30 jaar afstand gedaan van onze oude meubels en hebben we hier nieuwe aangeschaft.
    Ik wens jullie het allerbeste met de vorderingen van jullie emigratie.
    Yvonne

  2. Dag Yvonne,
    Bedankt voor jouw reactie! Straks in Noorwegen slaat vooral de vormgeving van IKEA de klok 🙂
    Bedankt voor je goede wens en doe de groetjes aan Andy!