Lente? / Spring?

(English text below)

Wat een lekker weer hebben we deze week in Kviteseid! Overdag stralende zon, ’s nachts lekker koud. 3 maartDe sneeuw verdwijnt snel en we zien alleen nog dikke plakken ijs in de beschaduwde stukken grond. kwiebusdrinktWe kunnen al weer lekker buiten zitten en genieten van de vogels, de hertjes en natuurlijk onze kat Kwiebus die al weer lekker op onderzoek uitgaat nu de sneeuw zo goed als weg is. Het is hier een heel verschil met het dorpje Rauland waar we werken; daar ligt nog zo’n 60 cm sneeuw en is het 6 graden gemiddeld kouder.

 

downloadWe hebben inmiddels onze tweede podcast gepubliceerd op Soundcloud en snel ook op itunes. De zoektitel is ‘wonen in noorwegen’. Janneke vertelt in deze uitzending over het onderwijs in Noorwegen en vergelijkt het met het Nederlandse systeem. Leuk om te horen denken we:

Oh ja, dit is leuk om te lezen en je weet meteen wat wij hier in Noorwegen toch wel een beetje missen 🙂

English 

It feels like Spring has arrived here in Kviteseid. Sunny days and cold nights. Beautiful weather and we love to sit outside these days. Kwiebus, our cat, is also enjoying the fact that the snow is almost gone and she starts exploring the surroundings once more :-).

We have published a podcast about living in Norway (wonen in noorwegen) on soundcloud.com and in iTunes. Sorry for you guys, but the podcasts are in Dutch. Still, you might give it a try :-).

Oh ja, this is nice to read and you will understand what we both every now and then still miss from Holland now we live in Norway :-).