Groetjes uit / Greetings from Kviteseid!

Het was een tijdje stil op ons blog, maar wat is er ondertussen veel gebeurd!

We zijn verhuisd:

image

We hebben ook veel bezoek over de vloer gehad, gezellig! Het begon met een totaal onverwacht bezoek van Maaike en Jasper met hun stoere landrover en daktent, gaaf!! Een dag later kwam iemand van Omroep Brabant TV om ons verhaal vast te leggen (we weten nog niet wanneer de uitzending zal zijn) Hij bleef drie dagen en dat voor uiteindelijk slechts 12 minuten film… Rene kwam zijn eerste vakantieweek bij ons vieren :), gevolgd door een bezoek van Eugenie. Zij kwam speciaal naar Noorwegen om een weekje te KLUSSEN bij ons, jawel!!! Fokke was ook een week hier en tot slot kwam Fons, na een bezoek aan Helsinki en Riga ook in Kviteseid! (foto’s in willekeurige volgorde)

En inmiddels zijn we flink aan het klussen geslagen! De belangrijkste klus was de buitenkant van het huis. Het hout zat heel erg slecht in de verf en had door de seizoenen flink geleden. Remedie: eerst het hout wassen met een schimmelwerend middel, laten drogen, bijna alle verf afkrabben, hout in de grond zetten en nog twee keer schilderen…

Het resultaat mag er zijn (zie foto’s hieronder) en wat was het fijn om Eugenie een week over de vloer te hebben!!! Een muur moet nog gedaan worden, waarop zij zei: “Ach, dan kom ik volgend jaar gewoon nog een week” :)))

Fons heeft tijdens zijn verblijf de trapopgang geschilderd en ook Fokke heeft letterlijk zijn steentje bijgedragen:

 De enige in huis die niet warm of koud wordt van al ons geklus en heerlijk in haar sas is:

image


Behalve die ene keer dan…toen we ineens bezoek kregen van een groepje schapen 🙂

image

We genieten volop van onze tuin, waar we elke keer weer nieuwe planten ontdekken en waar we ook al van kunnen oogsten: kersen, appels, pruimen en onze eigen groenten natuurlijk!

image image

Tenslotte nog even een kijkje binnen voor diegenen die niet zomaar even langs kan komen 🙂

English text:

Many pictures this time! We have moved and live in Kviteseid now! We worked hard and also got some friends and family over for a visit. Our house looks nicer every day, both outside and inside. We love our garden and what’s in it!

7 gedachten over “Groetjes uit / Greetings from Kviteseid!

 1. Hoi Janneke en Arie,

  Leuk om terug te zien en te lezen! Wat was het een fantastische week! Had wel spierpijn maar dat weegt niet op tegen het mooie resultaat. Volgend jaar nog maar één muurtje!

  Dikke knuffel van Eugenie

  • Ha ha ha, nu ook alweer zo snel gereageerd 🙂
   Ik zag dat ik twee keer dezelfde foto’s had toegevoegd. Als je naar het adres gaat van ons blog: moving2norway.com dan zie je nu de bijgewerkte versie MET de fotos van het schilderwerk!
   Stor klem fra oss!

 2. Hoi Arie en Janneke, wat een schitterend huis hebben jullie. En wat groot.
  Wat een werk zal dit geweest zijn, afkrabben, gronden en dan nog eens twee x verven.
  Hulde voor jullie.
  Hier alles hartstikke goed, je zal wel veel op FB zien van Mario en mij,
  Heel veel lieve groeten en een dikke xx

  Lia

  • Ha ha, ja, het was verschrikkelijk veel werk. Wat dat betreft hulde aan Janneke want zij klaarde de klus bijna helemaal alleen. Tuurlijk zie ik veel op FB; vooral jullie gezellige eet-adresjes :-). Ha ha. En natuurlijk, jullie zijn altijd welkom hier!

 3. Dag Arie en Janneke
  Mooi om te lezen dat het jullie goed gaat. Bijzonder dat er van alle kanten hulp is geboden. Laten jullie nog even weten wanneer Omroep Brabant het item uitzendt?
  Groet vanuit Meeuwen.
  Liesbeth en Henk

 4. Ha Janneke en Arie,

  Ha harde werkers! Fijn dat jullie zo goed gaan in Noorwegen. Je ziet wel eens van die mensen in tv-programma’s als “Ik vertrek” die niets weten van het land en de regels die daarbij horen en ook nog de taal nog niet beheersen…..wij denken dat het daarom zo goed gaat met jullie. Jullie gingen niet over één nacht ijs. Tuurlijk zullen jullie ook wel eens verlangen naar Nederland………maar dat hoort erbij.

  Nu dus echt een eigen huis, en groot , zagen we op de foto’s. Super dat je zoiets kon kopen. Er moest hard worden gewerkt maar het ziet er geweldig uit. Heeft het klimaat nog als nadeel dat je een buitenkant vaker onder handen moet nemen? Jullie oude huis, herinneren we ons van jullie verhalen, zat vlak bij water waarop je lekker kon kanoën. Is dat nu ook weer zo?

  Goed om te lezen dat ook de tuin weer meer vorm gaat krijgen. Als je jullie oude mailtjes leest……is het groeiseizoen wel erg kort in Noorwegen omdat de sneeuw er zo lang ligt. Dat moet wel even slikken zijn geweest voor mensen die zo graag in de tuin bezig zijn.

  Hier in Nederland in Nieuwendijk, gaat het prima. We hebben een heerlijke vakantie gehad in Duitsland en Oostenrijk en volgende week gaan we weer zo langzamerhand weer in het gareel. Klas gezellig maken, schriften stickeren. Jullie kennen het wel……Jan krijgt een grote, pittige, bak van ruim 30 kids groep 7/8. Hij zit nog steeds in hetzelfde lokaal als jij vroeger Janneke. ICT is tegenwoordig goed vertegenwoordigd op de BVS, want vanaf groep 5 t/m 8 maken we voor rekenen, spelling, begrijpend- en technisch lezen enz. alles op de tablets van SNAPPET. Margreeth gaat terug naar haar oude liefde, groep 3, met 22 kinderen. Op de BVS wordt volgende week de negende nieuwe directeur, sinds Jan er is, verwelkomd. (we tellen ook de interims mee) Niet leuk! Blijven jullie via, via nog een beetje op de hoogte van het reilen en zeilen op de BVS ?

  Groeten uit een nat Nederland,

  Jan en Margreeth

Reacties zijn gesloten.