Een eigen huis! / A new home!

Jawel, jullie lezen het goed: sinds vandaag hebben we, na heel wat heel en weer gemail, gesms en getelefoneer ons eerste koophuis in Noorwegen! Het is een mooie stek, in Kviteseid. Collega’s noemen die plaats ‘het zuiden’. Niet alleen omdat het zuidelijk ligt van Rauland, maar vooral omdat het minder hoog ligt vergeleken met Rauland. We hebben daardoor een maand langer zomer, dat betekent ook dat de lente eerder begint en er eerder in de tuin gewerkt kan worden (Janneke’s hobby). Het huis ligt op een berghelling met aan de achterkant (ahum) ons bos en uitzicht over weiden en een meer, het Kviteseidvatnet. Naast ons huis stroomt een beekje. Omdat we op een helling zitten is de tuin opgedeeld in verschillende horizontale niveaus/terrassen.

Het huis is zoals de Noren het noemen een ‘oppussings prosjekt’, het is een huis waar nog aan geklust moet worden. Maar ook dat is een hobby 🙂 Woonkamer, keuken, badkamer en slaapkamer zijn af, we kunnen er dus goed wonen. We hebben straks genoeg plaats voor familie en vrienden. Als die er niet zijn, hebben we een leuke B&B naast onze banen. Altijd leuk om mensen te ontmoeten! De overdracht is 2 mei. Tot die tijd gaat de huidige eigenaar de lopende klussen afmaken, zodat wij straks onze eigen planning kunnen maken. We kunnen dan ook eindelijk onze spullen die liefdevol ondergebracht zijn bij de broer en zwager van Neel ophalen.

We kijken uit naar deze nieuwe stap in ons leven!

Our new home!

Yes we bought a house! It’s a house in Kviteseid, where we have enough space for our selves and our family/friends. We’ll sign the contract the 2nd of May, until then the owner will smarten up the house some more for us.

A new step in our lives, we’re looking forward to it!

0 gedachten over “Een eigen huis! / A new home!

  • Wij zijn er ook heel blij mee! In het echt ziet het er minder goed uit hoor 🙂 er moet wel het een en ander aan gebeuren, maar mijn handen jeuken om aan de slag te gaan!

 1. Wow, wat een geweldig nieuws ! Het is overigens al snel 1 mei 😉

 2. Van harte gefeliciteerd met deze aanwinst. Ziet er leuk uit. Vormen de rode lijnen de begrenzing van jullie perceel? Hoe ver ligt jullie nieuwe woning van je huidige woning af?
  Veel plezier en sterkte met het klussen!
  Groeten van Mark en Diny.

  • Ons huis ligt zo’n 60km. hier vandaan. Omdat het lager ligt is het klimaat heel anders dan in Rauland. In Kviteseid hebben we fruitbomen in de tuin en hebben we veel meer mogelijkheden met de (moes)tuin. Heerlijk om daarwer mee bezig te kunnen gaan! Maar eerst zal er nog flink geklust moeten worden…
   De rode lijnen geven inderdaad de begrenzing aan. Er staan nog een paar huisjes (=garages) op ons perceel.

 3. Dag allebei,
  Van harte geluk gewenst met deze aankoop. Vanaf nu dus ‘groot grondbezitters’. We wensen jullie een goed en voortvarend rentmeesterschap toe.
  Liesbeth en Henk

  • Dankjewel! Ja…groot grondbezitters ?….gek idee eigenlijk. Van een achtertuin naar een eigen stuk grond, met bos(je), beek en weiland…een droom komt uit!

 4. Dag Janneke en Arie,
  Gefeliciteerd!
  Fijn dat het voor de zomer is gelukt om een huis te kopen. Wel zo gunstig voor het klussen in huis en tuin. Wij wensen jullie veel plezier en geluk toe. En natuurlijk heel veel succes bij het klussen!
  Hartelijke groeten van Frans en Dora

  • Dank je! We kunnen inderdaad de hele zomer al benutten door aan de buitenkant te klussen. Daarna rustigjes aan de binnenkant. Wie weet zien we jullie eens deze kant opkomen, samen met onze kinders of met z’n tweetjes?

 5. Inmiddels hebben we al heel wat heen en weer geappt, en de eerste verkenningen gedaan.
  Maar wat bedoelen jullie eigenlijk precies met ‘ons EERSTE huis’ ??