Nederlandse kok gezocht

Wij zoeken een chef-kok die graag in Noorwegen wil wonen en werken!

Per 1 september aanstaande kunnen wij een kok plaatsen in ons hotel restaurant “Rauland Høghfjellshotell” in Rauland (Provincie Telemark) in Zuid-Noorwegen. De eigenaar, Kristian Samnøen, heeft een voorkeur voor een Nederlandse kok. Gedurende het hoogseizoen (Juni t/m september en december t/m april) is het hard werken en veel uren maken. In de tussenliggende maanden is het beduidend rustiger tot stil hier.

We verwachten van de chef-kok dat hij lunchgerechten, buffetten en diners kan maken. Creativiteit wordt sterk gewaardeerd en we verwachten tevens aandacht voor de typisch Noorse gerechten. We zijn benieuwd naar jouw signatuur gerecht(en)!

Wat verwachten wij van jou?
• Je moet gediplomeerd kok zijn en een paar jaar aantoonbaar ervaring hebben in de keuken van een restaurant of instelling;
• Je moet bereid zijn veel uren te werken in de hoogseizoenen. Oftewel, je moet van aanpakken weten!;
• Je moet goed Engels kunnen spreken en bereid zijn Noors te leren;
• Je moet goed in een team kunnen samenwerken.

Nadere informatie kun je krijgen bij Arie Bakker, manager restaurant en keuken, op telefoonnummer (+47) 957 45 211 of bij bij Kristian Samnøen (Engels en Noors, kristian@rauland.no)

Meer informatie over ons hotel-restaurant kun je vinden op http://www.visitrauland.com/Aktoer/Rauland-Hoegfjellshotell en meer informatie over de omgeving op http://www.rauland.org/Visit-Rauland.Rauland ligt in een prachtige omgeving op drie uur rijden van vliegveld Torp-Sandefjord en 3,5 uur van Oslo.

0 gedachten over “Nederlandse kok gezocht

 1. Dag Arie,
  Weer terug op honk? We hebben het bijzonder gevonden dat jullie in Meeuwen langs kwamen. Dank nogmaals voor de meegebrachte attentie.
  De man die jullie zoeken voor het restaurant: typisch iets voor mij. Ik spreek mijn talen, kijk graag in de pannetjes, kan overweg met smullebröd, Sven, Anders, Annika, Linus en Kjellrun, ben het gewend om geen baan van 9.00 tot 17.00 uur te bekleden, voel me thuis in de keuken (mag al jaren niet meer in de kamer komen), ben een echte teamworker en kan een diploma via de hogeschool Inholland wel regelen. Het enige minpuntje is dat ik leukemie heb maar als we dat schrijven als lökemie lijkt het op beleg op knäckebröd en moet ook dat geen probleem zijn. Een foto van mij hangt al jaren in het Huis van Bewaring en aldaar is ook nadere informatie over mijn CV-ketel te vinden.
  Groet, uiteraard ook van Liesbeth.

  Henk

 2. Hallol Arie,

  Wat goed om te lezen dat je inmiddels manager van het restaurant Ik neem aan dat je ook nog wel werkzaam bent in de bediening en dat je nog steeds net als de chefkok hard moet werken, Alhoewel ik thuis dagelijks kook, lijkt mij chef-kok in jouw restaurant te hoog gegrepen. Momenteel werk ik als bouwvakker bij mijn zoon in Challex, op een kwartiertje van Geneve.. Hij bouwt een huis en doet zelf de afwerking. Hij heeft mij destijds goed geholpen en ik sta dus nog in het krijt bij hem. Vandaar.
  Succes met het zoeken naar je chef-kok.

  Groetjes Chris

 3. #Henk:
  Henk, ik zal jouw sollicitatie keurig bewaren in het bakje “af te werken stukken” 🙂

  #Chris:
  Iedereen in hier in Noorwegen manager 🙂 Jij succes met jouw nieuwe loopbaan in de bouw!