Even updaten

We zijn al weer een paar weekjes terug in Rauland. Eindelijk begint hier de lente heel voorzichtig te komen. Dat betekent dat de meeste sneeuw gesmolten is, maar een dagelijkse sneeuwbui hoort er nog bij. Nog geen teken te zien van de in oktober geplante bollen :-(. De wegen zijn hier nu in ieder geval goed bereikbaar, al moet je laveren tussen de scheuren en putten die als vorstschade te kenmerken zijn. Wow, wat een verschil met Nederland. Hier moet alles zo’n beetje opnieuw geasfalteerd gaan worden na de winter.

We hebben inmiddels de Toyota Urban Cruiser aan ons wagenpark toegevoegd. Een fijne auto. Wel 4×4, diesel, drie jaar oud en veel luxe, maar een bietje saai uiterlijk. Maar zuinig dat ie is!! Heerlijk in dit dure landje, waar een litertje diesel € 1,80 kost.

AfbeeldingBinnenkort gaat de trouwe (ahum) Honda CRV eruit. Half juni krijgen we een nieuwe luxe Toyota Yaris hybrid erbij. Helemaal modern, met automaat en superzuinig. Ook deze is natuurlijk in de Noorse uitvoering, dus met stoelverwarming en zo: lekker!!

AfbeeldingDe inmiddels 15 jaar oude Honda moet echt het veld gaan ruimen, want de talloze reparaties en controles gaan ons veel te veel geld kosten.

Arie heeft  per 1 juni een 100% baan bij het Rauland Høgfjellhotel gekregen. Keuken, restaurant, receptie en wat administratieve taken. Het wordt een vaste baan en dat is helemaal mooi! Wel zijn de werkperiodes omgekeerd evenredig met die in het Noorse onderwijs waar Janneke werkt.
Het samen op vakantie gaan wordt wel wat puzzelen voorlopig. We shall see.
Janneke hoort binnen een week meer over haar werkmogelijkheden op de scholen hier in de regio. Janneke is Vikar, invaller, dus we moeten even afwachten wat de situatie in het nieuwe seizoen zal zijn.

AfbeeldingWe zijn druk bezig geweest (en zijn dat eigenlijk nog steeds) met het vinden van een eigen huis. Een mooi, echt supermooi traditioneel oud huis met ongelooflijk veel tuin gezien in Dalen, maar dit kwam net te snel voor ons op de markt. We houden onze ogen open en blijven zoeken. Voorlopig leven we gezellig hier in het knusse huisje in Rauland!

Ook onze kat Kwiebus is blij dat de sneeuw aan het verdwijnen is. Afbeelding
Zodra de zon schijnt gaat ze naar buiten en verkent ze de buurt verder en verder. Ze heeft het inmiddels al goed naar haar zin en spreekt al een aardig woordje Miauw in het hier geldende dialect. Althans, dat vermoeden wij.

Binnenkort wordt het terrein rondom het huis opgeknapt. Graafmachines gaan hier aan het werk, bomen worden omgehakt en alles moet weer een beetje vlak worden. Dat zal even wennen zijn.

AfbeeldingDe nieuwe BBQ (ja ja, van meneer Weber) komt er gauw aan. Eindelijk weer lekker roosteren op een mooi vuurtje. Nu maar hopen dat het niet sneeuwt als het pakket gebracht wordt. We hebben ook de rookoven al een paar keer gebruikt. Zalm, gerookte gehaktballen, kipfilet met bacon… we hebben het allemaal uitgeprobeerd. Lekker, en het geeft een gevoel van… de lente komt eraan!

English
These last few weeks we are longing for the Spring! The snow is finally melting, but we still have snow almost every day. No tulips yet here in Norway 🙁 but thank God the roads are free of snow and ice now.
We bought a new second hand car, a Toyota urban cruiser. A rather small but nice 4×4 car. Just three years old. In June we also get a new Toyota Yaris Hybrid. We sold our 15 year old Honda CRV, which turned out to be an expensive old car.

Arie will start to work for 100% at the Rauland Høgfjellhotel from June 1st. Isn’t that great?!! Janneke will soon hear what she can do at the school in Rauland next year.

We are on the look out for a house of our own. Not an easy task in this area. In our village houses seem much to expensive, so we also look a bit further away. Hope we find a nice place soon!

0 gedachten over “Even updaten

  1. Hallo Arie en Janneke,

    Van harte proficiat Arie met je nieuwe vaste baan. Geweldig. Heel veel succes bij het vinden van een leuk huis.
    Groetjes Chris

    • Hoi Chris,
      Dankjewel voor deze woorden! Ja ja, zo ben je schooldirecteur en zo werk je in een hotel :-). Een huis gaan we vast wel vinden en we zitten nu niet op de schopstoel in Rauland. Groetjes!