Werk! / Job!

Jawel, sinds 1 maart is Arie druk aan het werk in het plaatselijke Høgfjellshotel, zo’n 10 km Høgfjellshotellverderop. Voorlopig nog op proef, maar we denken dat het positief zal uitwerken. Het hotel heeft niet alleen kamers, zwembad e.d. maar verhuurt ook appartementen en huisjes. Gisteravond kwam Arie doodmoe maar zeer voldaan thuis. Wat heerlijk om lekker aan de slag te zijn en wat leuk om nieuwe mensen te ontmoeten en nieuwe dingen te leren!

De proeftijd is bedoeld om alle facetten Høgfjellsthotellvan het bedrijf te leren kennen. Gisteren was dat vooral in de bediening. Dat betekende tafels (heel precies) dekken, gastheer zijn voor de klanten, bestellingen opnemen en uitserveren. Ook natuurlijk afruimen, stofzuigen, spoelen enz. Vandaag moest Arie zwarte werkkleding kopen. Behalve de zwarte bloese is nu alles in huis.

Kwiebus is ondertussen ook al iets meer aan de wandel. Met kattensnoepjes lukt het haar naar buiten te lokken, tenminste….als de zon schijnt….en het niet zo waait….en er niet zomaar een zware vrachtauto langskomt….of een sneeuwscooter….of zo’n enge eekhoorn zoals laatst…..

Verder hebben we veel tijd om met dit mooie weer te genieten van skitochtjes, ondergaande zon, en verbazen we ons iedere keer weer hoeveel sporen van dieren we zien, ook rond ons huis (hazen, reetjes, elanden)

Yes!! Since March 1st has Arie got a job in Rauland’s Høgfjellshotell. It feels good to be back in business again! It’s so much fun to get to know new people, to learn new stuff and so on!

The first few weeks are ment to come in contact with the whole business. Apart from the hotel and swimmingpool,  there are appartments en cottages for rent too. Today Arie had to buy black clothes for this new job.

Kwiebus (our cat) loves it indoors, but is scared outside. We can get here outside, with treats. That works only if we’re outside as well…and if the weather is nice…and if there’s not too much noice….pfff!

We have plenty of time to enjoy the beautiful weather and sunsets, to make skitrips and be amazed about the amount of animal trails we see (also around the house)!

 

0 gedachten over “Werk! / Job!

 1. Wat een goed nieuws! Lijkt me helemaal leuk, wat je zegt, Janneke, nieuwe mensen ontmoeten, weer eens iets anders doen…… Zal wel ff wennen zijn, dit is heel iets anders dan Arie heeft gedaan…. En hoe vindt Arie zelf het? Of is hij te moe? Groeten uit Maarssen! Rene.

  • René, ik kom net thuis, ben bekaf en gebroken maar heb genoten van ieder moment! Nu twee dagen vrij en dan weer aan de slag!

  • Ik zie net dat je met Pasen een leuk geprijsde overnachting kan boeken in het hotel, Renė 🙂
   Maar wij hebben ook plek hoor, hihi

 2. Wat fijn voor je, Arie! Gefeliciteerd! Het begin is gemaakt. Aan jou zal het niet liggen, dat weet ik zeker. Een mooie locatie daar. Misschien heb je tussen de bedrijven door ook nog tijd om te genieten van die mooie omgeving.
  Heel veel succes!
  Groeten van Ad en Helène

  • Dank jullie wel! Ik ben er erg blij mee al is het lichamelijk erg zwaar voor een bureauzitter als ik :-), maar dat komt wel goed! Groetjes daar en yep, we genieten ook nog hier hoor. Zie de fotootjes!

 3. Da’s fantastisch nieuws, Arie! Zie ik je wel rondlopen met je Bourgondische inslag. Daarnaast meer lichamelijke inspanning en je begrijpt dat ik dat met mijn sportachtergrond natuurlijk alleen maar toejuich!!! Als je nou zorgt dat jij daar blijft, komen wij langs in het “Hofjeshotel”…. Succes!!!

  groet,

  Willem (en natuurlijk ook Josje)

 4. Hallo Arie en Janneke,

  Fijn om te lezen dat Arie weer een plek heeft gevonden om zijn kwaliteiten te laten zien. Heel veel sterkte ermee en succes.
  Groetjes Chris

  • Dankjewel Chris! Ben jij van je vrije tijd aan het genieten, of toch weer ergens iets op poten aan het zetten?

   Groetjes, ook namens Arie

   Janneke

 5. Hoi Arie en Janneke,
  proficiat Arie, met je 1e Noorse baan! Mooie mijlpaal. Wel heel wat anders en het zal best energie kosten, maar hopelijk is het voor langere tijd en gaat het je energie opleveren,
  Jammer dat het ziekenhuis niets is geworden, dan had ik je collega kunnen noemen 😉
  We vinden het erg leuk om steeds jullie belevenissen te lezen en wie weet zien jullie ons nog eens daar. Als het aan Jan ligt…..maar ja hij heeft een vrouw die van zonzeker houdt. Haha.
  Fijne zondag nog.
  Lieve groet van Jan, Vera, Jurre en Charlot de Kuijper (Waalwijk)

  • Hoi fam. De Kuiper,
   Mocht er zich toch een zomerlange hittegolf in Noorwegen voordoen (wat er de afgelopen twee weken wel wat op leek) dan zijn jullie welkom hoor 🙂

   Groetjes, ook namens Arie
   Janneke

  • Hallo Charlot en Jan,
   Dank jullie wel voor die aardige woorden. Ja, ik ben er helemaal blij mee. Het is een pittige baan, leuk om te doen en veel jonge collega’s om mij heen. Ik ga de komende tijd alle onderdelen van het hotel bekijken en dan eens kijken met de eigenaar of ik wat anders voor hem kan betekenen richting management. De baan in het ziekenhuis zou niets anders zijn dan bordjes klaarzetten en uitdelen. Ook mooi, maar geen verdere mogelijkheden. Dus voorlopig geen collega’s Charlotte 🙂
   Ik ben echt helemaal blij, want van dat thuiszitten word je ook niet veel wijzer.
   Gaat het bij jullie allemaal goed? Kan Jurre wennen aan het andere gebouw (toch een heel eind verder weg)?
   Groetjes uit het Noorden hoor en wat Janneke al zei: wees welkom. De zomers zijn hier (normaal gesproken) warmer dan in Nederland. De zon schijnt hier altijd, al hangt er af en toe een wolkje voor. Prachtig land, moet je gezien hebben!

   Arie

 6. Arie,

  Van harte en heel veel succes; een reden te meer om eens te gaan genieten van Noorwegen!!
  De toeristische statistieken van Noorwegen zullen binnenkort omhoogschieten…. zeker weten.

  Groetjes,
  Walter