Een 'gewone' week / an 'ordinary' week

English Summary below

Deze week heeft Janneke gewoon gewerkt, met dat verschil dat gewoon nog niet gewoon voelt. Vermoeidende pubers die grenzen aftasten, merken inmiddels dat ze ook haar op haar tanden heeft. Lukt het niet in het Noors, dan toch zeker wel in het Engels 🙂 Het blijft een aardig, maar vermoeiend spel, dat aftasten…

Naast de lessen Duits, staan er ook gymlessen op het programma. Deze week voor het eerst in de regen gegymd. In de regen???!!! Ja, de leerlingen nemen van thuis extra kleren mee en een regenjas, heel gewoon hier! Een leerling met hoorapparaatjes ging snel binnen een petje halen die haar oren beschermden tegen de regen, om vervolgens weer fanatiek mee te doen! En dat terwijl er een gigantische gymzaal tegen de school gebouwd is. Die wordt pas gebruikt als het buiten niet meer gaat (vorst, teveel drap). Er is wat voor te zeggen, de gezonde buitenlucht doet goed. Bij balspellen rennen de meiden en jongens hard op de bal af, in Nederland waren doorgaans de meiden (niet allemaal) wat rustiger.

gymzaal met tribune

Overzichtsfoto

Klimwand

Vanavond na het eten een lekker stukje gewandeld. Hier een paar foto’s van de directe omgeving:

Lognvikvatten

Wilgenroosjes

Bij de aanlegplaats van onze kajaks. Dit beekje stroomt door Rauland en mondt uit in Lognvikvatten

Berenklauw

Weer thuis…

Nothing happend this week, just working. Students are testing their new Dutch teacher, a game which takes some energy, but they are getting to know me better day by day 🙂

This week we had the first physical education in the rain! Huh?!?! Yep, they are used to have their work out in the rain. Thes are really out door pupils, they take an extra set of clothes to school and/or a rain coat. A girl with hearing aid, ran into the school to get her cap and continued the game instantly!
Strange with a hugh hall within reach…(see pics above) We will use this hall when it really starts to get too cold and wet, wonder when that will be…

This evening I took some pictures nearby our place. (See pics above)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 gedachten over “Een 'gewone' week / an 'ordinary' week

 1. Hallo Janneke,
  Wat een mooie omgeving!
  Je krijgt het daar op school wel behoorlijk voor je kiezen, hè? Maar dat gaat jou wel lukken.
  Dit jaar sta ik voor een combi 3/4. Behoorlijk pittig.
  Groetjes en een kus van Marjo

 2. Hallo Janneke, ik ben steeds verbaasder. Ik dacht dat jij Duits zou gaan geven aan basisschoolleerlingen, maar lees nu steeds over pubers! Of duurt de basisschool daar zo lang ;-)?
  En geef je nu ook al gymlessen? Je bent ook van alle markten thuis, knap hoor!
  Nou nog een dagje en dan kun je van je weekendrust genieten.

  Het ga je goed daar (maar daar lijkt het al op). Groet Mirjam

 3. Ha Janneke! Valt vast niet mee, zoals ik het nu even vlot lees. Gelukkig weet ik dat jij wel om kunt gaan met dit soort situaties. 🙂 Zorg lekker voor je zelf, ik zie een erg mooie inspirerende omgeving. Het moet erg lekkr zij om daar even te wandelen, het lijkt me enorm rustgevend. We kijken uit naar meer nieuws, dus blijven je volgen……. Groeten, Lia en Rene.

 4. Wel spartaans hoor, die gymlessen in de regen! Zo worden echte Vikingen gekweekt, denk ik.
  De omgeving is schitterend.
  Veel succes weer de komende weken. Ik lees mee!

 5. Oh…nog een aanvulling. Jullie werden gisteravond gemist bij de pizza-avond bij Piet en Francien. Met z’n allen in een partytent op het landgoed van P&F. Daarna het Kroakfestival in hartje Loon op Zand. Corrie en Ton waren er ook. ’t Was weer lekker sfeervol.
  Groetjes.