Legaal in Noorwegen / Legal in Norway

English summary below

Het registratiebewijs van de politie

Vanmorgen reden we in alle vroegte opnieuw naar Skien. Op het politiebureau kreeg Janneke haar bewijs dat ze legaal en onbeperkt in Noorwegen mag wonen. Daarna gingen we naar het belastingkantoor om een belastingnummer aan te vragen. Nu nog zo’n 3, 4 weken wachten tot het nummer toegekend wordt. Dan kan Janneke een Noorse bankrekening aanvragen.

English summary

This morning we drove once more to Skien. Janneke finally got her registration certificate as an legal citizen of Norway. Now she just has to wait 4 weeks until she gets an ‘important personal’ number from the tax-office. With that number she can obtain a Norwegian bankaccount.

0 gedachten over “Legaal in Noorwegen / Legal in Norway

 1. Heerlijk om dat al binnen te hebben. Daar moesten wij 6 jaar terug weken op wachten 🙂 Maar een bankrekening konden we aanvragen doordat de bank zelf ons D-nummer aanvroeg, dat we binnen 1 week al ontvingen. Nadat we laten ons fødslesnummer kregen, hebben we alles weer om (moeten) laten zetten. Papiertje goed bewaren want wij hebben het nog wel eens een keerof wat moeten laten zien.
  Heeft alleen Janneke dit aangevraagd, niet jij?
  Weer een stap op weg om in Noorwegen!

  Mvh Lieke

  • Ha Lieke, ik zal het zeker goed bewaren!
   Arie gaat zaterdag weer naar Nederland om te werken. Rond 1 okt. komt hij hierheen en zal dan dus door de administratieve molen gaan. Groetjes, Janneke

 2. Hey, dit is goed nieuws:) eindelijk legaal in noorwegen. dat ging eigenlijk nog best snel, behalve het heen en weer gerijd dan.

  • Ha dochter! Ik heb ook een mooi boek “New in Norway” gekregen. Erg duidelijke informatie en overzichtelijke layout. Iets voor jullie, dacht ik meteen…

 3. Dat new in norway is zeker van de website die ik je had gemaild. Duidelijk hoor, ligt hier zelfs in de bieb! De procedure is wel een stuk makkelijker geworden (ondanks het 2x rijden). Nu snel de skattekort anders krijg je zo weinig uitbetaald in salaris. Nu nog een dag ‘ rustig ‘ aan voordat Arie weer naar NL vertrekt en dan…. dan kan het allemaal even op zijn plek vallen. Wanneer start je met je werk? Rond de 20e?

  • De skattekort laat nog 4 weken op zich wachten. We hebben alle gegevens gebracht, ze hebben kopieĂ«n gemaakt…
   Morgen ga ik kennismaken met de enige directeur die ik nog niet gesproken heb. Volgende week ga ik me voorbereiden en vanaf de 13e geht’s los!!

   • Ik heb me al eerder in de stof verdiept, dat geeft geen problemen. Het lastige is natuurlijk dat ik in het Nederlands denk, Noors aangevuld met Engels ga uitleggen en uiteindelijk Duits met ze gaan oefenen…

    En als je zelf de Noorse grammatica niet helemaal onder de knie hebt, voel je moeilijk aan waar de schoen wringt bij de studenten.

 4. Hoi Janneke en Arie,
  Ik heb even moeten “bijlezen” na een korte vakantie in Tjechie. Ik lees dat het uiteindelijk toch goed gekomen is met de verblijfsvergunning. Keurig. Hopelijk valt de start op school ook mee en als je er echt voor gaat moet dat lukken Janneke.Het weer zag er in ieder geval op de foto’s goed uit, dus dat kan niet beter. Arie komt 6 augustus al weer naar Nederland heb ik gelezen, dan bel ik wel weer om eens ergens iets te gaan drinken. Heel veel succes daar Janneke. En neem van mij aan: het komt goed…………………

  Jan Pieter